13 Eylül 2011 Salı

THINK! It's not illegal YET!...

THINK! It's not illegal YET!... Bunun da illegal olduğu zamanlar gelecek, kaldı ki beynimizi yıkayarak yönlendirdikleri için bunun farkında dahi olmayan koyunlar haline geleceğiz, aynı George Orwell 1984'te olduğu gibi. Ne isterlerse onu yapacağız ve kötü tarafı bunu "gönüllü" yapacağız, hemfikir olacağız. Bunun için medyanın da içinde olduğu bir zihin şekillendirme prosesi gerekmekte. Zihnimize zerkedilen uyuşturucunun şimdiden farkına varıp kendimize gelme şansımız var. Ama şimdi var, sonra değil. Ayn Rand'ın da dediği gibi:


"İnsan olduğunuza göre sizin için "olmak ya da olmamak" demek, "düşünmek veya düşünmemek" demektir. Sizi mahvedenleri desteklemekten vazgeçin. Dünyanın kötülüğünü mümkün kılan yalnızca sizin onlara verdiğiniz onay olmuştur. O desteği çekin. Düşmanlarınızın koşullarına göre yaşamaya, kuralları onların koyduğu bir oyunu oynamaya razı olmayın. Sizi köleleştiren iyilik dilemeyin, sizi soyanlardan sadaka istemeyin..İnsan rüşvet alarak ve kendi mahvına oy vererek hayatını sürdürmeyi umamaz. Kar, başarı ya da güven kazanmak için varoluşunuza haciz koydurmayın. Böyle bir haciz'in bedeli asla ödenemez. Ne kadar ödeseniz fazlasını isteyeceklerdir. Aradığınız ya da ulaştığınız değerler ne kadar büyükse, o kadar daha tehlikede sayılırsınız. Onlarınki sizi kanata kanata öldürecek bir beyaz şantaj sistemidir. Günahlarınıza karşılık değil, varoluş sevginize karşılık cezalandırmaktadırlar sizi. Yağmacıların şartlarıyla yükselmeye çalışmayın,iplerini onların tuttuğu bir merdivene asla tırmanmayın. Ellerinin onları iktidarda tutan tek kaynağa, sizin yaşama ihtirasınıza değmesine izin vermeyin....Aklınızı ve becerilerinizi kendi kendinize kullanın, bilginizi genişletin, yeteneklerinizi geliştirin, ama başarılarınızı başkalarıyla paylaşmayın. Sırtınıza bir yağmacı binmişken servet yapmaya kalkmayın. Onların merdiveninin en alt basamağında kalın, ancak karnınızı doyurmaya yetecek kadar para kazanın, yağmacılar devletini destekleyecek bir kuruş fazla kazanmayın. Madem tutsaksınız, tutsak gibi davranın, özgürmüşsünüz gibi numara 
yapmalarına izin vermeyin. Onların çok korktuğu o sessiz, yıkılmaz düşman olun."




1 yorum:

felsefe dedi ki...

Orwell 40 sene önce 1984'ü tasarlarken dünyada her şey olduğu gibi görünüyordu. Şu an öyle değil, büyük birader hepimizi izliyor.