16 Eylül 2011 Cuma

İTÜ Mezunlar Meydanında Adınız, Yurt Yapımında Katkınız Olsun!


İtü Mezunu okuyucular için, benim de duyar duymaz hemen katkıda bulunduğum harika bir projeden bahsetmek istiyorum sizlere.

İTÜ’ye ve dolayısıyla İTÜ’lü öğrencilere, İTÜ’lü mezunlara hizmet verebilmek, katkı sağlayabilmek amacıyla kurulan, şu anda aktif olarak Rektörümüzün ve Senato' nun danışmanlığını yapan, camianın vakıf ve derneklerin üst koordinasyonunu saglayan, 'İTÜ Mezunlar Konseyi' adında bir Konseyimiz var camiamızda. 
www.itumk.org 


İcra Kurulunun görev süresinin bu ilk 4 ayında ortaya koyduğu en anlamlı projeden bahsedeceğim sizlere. 

İTÜ Mezunlar Meydanında Adınız, Yurt Yapımında Katkınız Olsun! 
sloganıyla hareket edilen “İTÜ MEZUNLAR MEYDANI” projesi… 

İTÜ Mezunlar Meydanı projesi, Türkiye’de Üniversiteler arasında bir ilk. Amaç özetle; mezun ve mensuplar arasında anlamlı bir bağış kampanyası ile İTÜ lü ögrencilerin Yurt problemini kalıcı olarak çözmek. 

Son yıllarda üniversitemize yeni kayıt yaptıran öğrencilerin yaklaşık %60-70’i İstanbul dışından geldiğini görüyoruz. Bu öğrencilerimiz için İTÜ’lü olma heyecanlarının yanında, başlarını sokabilecekleri bir yer bulmak en büyük sorunları. 

Bu sorundan yola çıkarak, İTÜ Mezunlar Konseyi bir yurt projesi hazırlamaya karar verdi. Hedef, tüm İTÜ mezunları ile bu projenin gerçekleştirilebilmesi...

Nasıl mı? 
İTÜ Ayazağa yerleşkesinin en işlek, en keyifli noktalarından biri olan Mustafa İnan Kütüphanesi’nin ön meydanını İTÜ Mezunlar Meydanı’na dönüştürülüyor. (Mustafa İnan Kütüphanesi mezun bağışları ile tefriş edilmiş olup, Türkiye’nin ilk ve tek 7 gün 24 saat açık kütüphanesidir.) Hepimizin yıllardır “İTÜ Mezunuyuz...” diyerek gurur duyduğumuz okulumuzda, İTÜ Mezunlar Meydanı’nı, çocuklarımıza miras bırakabileceğimiz ismimizin, fakültemizin ve mezuniyet yılımızın üzerinde yazılı olduğu ve sonsuza kadar kalacak PETEK TAŞLAR ile döşenecek. 

Bu taşlardan birine sahip olabilmek için 1.000,-TL bir katılım bedeli ödememiz gerekiyor. (Kredi kartına 10 taksit yapılmakta, yani ayda sadece 100TL ve bir defaya mahsus). 
İlk 3.000 mezunumuzun katılımı ile “İTÜ Mezunlar Yurdu 1”i hayata geçirilecek. Bu sekilde 500-600 kişilik ilk yurt yapılmış olacak ve 60.000 nin üzerinde kontak bilgisine sahip olunan mezunlara ulaşılarak bu iş devam ettirilecek. 

Bu şekilde uzun vadede de olsa İTÜ'lü öğrencilerimizin yurt sorunları tamamıyla çözümlenmiş olacak. 

Sizlerden ricamız bu vizyonu paylaşıyorsanız hemen İTÜ Mezunlar Konseyinin www.itumk.org adlı web sitesinden girip kaydınızı yaptırmanız ve bize katılmanızdır ...Proje katılanların listesini de aşağıdaki adresten takip edebilirsiniz. 

https://www.itumk.org/mm/query.asp 

Elbet bu kadar değil :) Etrafında İTÜ lü yakın, uzak herkese bu projeyi aktarıp herkesin katılımını sağlamak için destek olursanız bireysel katkınızın ötesinde çok ciddi bir katkı sağlamış olursunuz. 



2 yorum:

GÜVEN SERİN dedi ki...

Çok güzel ve faydalı bir proje...

Unknown dedi ki...

Proje düşünce ve eylem olarak çok güzel.Üstelik konu direk yarınlarımızı emanet edeceğimiz gençlerimize sıcak birer yuva temin ederek taşradan gelen öğrenci ve ailelerini de ev aramaktan ve bir sürü masraftan kurtarmaktır.
Katıldığın için teşekkür ederim.