20 Temmuz 2008 Pazar

Dünyanın sonu mu geliyor?

The Guardian / A Risk of Total Collapse http://www.guardian.co.uk/science/2005/dec/21/comment.comment
Space.com / The Solar System Gets Crazier
http://www.space.com/scienceastronomy/051219_mystery_monday.html

Artık bu tarz haberler bilinen basın-yayın organlarında da vurgulanmaya başladı...Şimdiye kadar en az 4 defa kez dünyada büyük felaketler yaşanmış ve hayat yeniden başlamış. Bunu çok net görüyoruz... Ki aşağıdaki haberde de 2 milyar yıllık nükleer reaktör bulunduğunu düşünürsek; biz ilk gelişmiş nesil değiliz :

NASA Publishes Image of Two-Billion-Year-Old Gabon Nuclear Reactor http://www.spacedaily.com/news/early-earth-04n.html http://antwrp.gsfc.nasa.gov/apod/ap021016.html

300 milyon yıllık civata bulundu:
http://ean.btturk.net/300-milyon-yillik-civata/

Binlerce yıl öncesine ait diğer bazı ilginç buluşlar:
http://www.teknolojik.org/forum/empty-t12461.0.html

Güneş sisteminde ise son 1 yıldır bir çok yeni cisim bulundu. Sürekli farklı şeyler oluyor. Ve bu gelişmeler hızlandı. Küresel ısınma ile manyetik kutup kaymasının birbiriyle ilgili olabileceğine dair de, kuantum fizikçileri yeni kanıtlar elde etmişler :

http://www.physorg.com/news9181.html http://www.earthtimes.org/articles/show/4649.html

Ezoterik doktrinlere göre, şu an dünya yüzünde 5. ırk yani ari ırkı yaşıyoruz insan olarak. Bizden sonra 6. ve 7. ırklar olacak. Ve bu ırkların başlangıcı da yine insanlar arasından olacak. Hatta dini kitaplardan da bundan bahseder. Mesela Tevrat'a da alnı mühürlenmiş 144.000 kişinin yeni nesli başlatacağından bahseder. Kur'an-ı Kerim'de ise birçok kavimden bahseder, bunlara gönderilen peygamberleri söyler. Ve uyarıları dikkate almadıkları için helak olduklarını söyler. (A'raf Suresi). Ve bu surede bir ayette de, helak edilen nesilden kurtarılanları, yeni nesli başlatmak üzere halife olarak seçildiklerini söyler...Ezoterik doktrinlere göre ise, dünyanın yokolmasına daha zaman var. Ama ari ırkın yokolup da yeni neslin başlaması ise olağan görünüyor.

Bizden önceki felaket Nuh tufanı idi. Sinusoidal yasalara göre, bu felaketler devam edecek ve bir ateş-bir su şeklinde devam ettiği söyleniyor. Su, gerçekleşti, sıra ateşte. Ama bu ateş fiziksel ateş değil büyük ihtimalle. Ateş, semboloji olarak "aydınlanma" demek; İslamiyet'e göre de "kıyam" ayağa kalmak, aydınlanmak demek ise; o halde bizim ateşimiz kıyamet oluyor ve bu durumda da bizim sonumuz, nasıl olacağını şimdi çok da anlayamayacağımız bir şekilde olacak. Fakat bir aydınlanma ve ayağa kalkma olacağı kesin gibi görünüyor. Ve aydınlanma için de sembolojik olarak yanmak gerekir. Bu durumda bizden önce teknoloji olarak yüksek ırkların yaşamış olabileceğini düşünebiliriz. Ki bu konuda birçok kanıt yeni yeni bulunuyor. Mısır piramitlerinin nasıl inşa edildiğinin hala sır olarak kalması konusuna ise hiç girmiyorum bile.

"Bilinen resmi yazılı tarih"in yüzde ellisinin kişisel yoruma dayandığı ve doğru olmadığı, çağımızın büyük tarihçileri tarafından da doğrulanmıştır. Aynı şey Türk tarihi için de Siyaset Meydanı'ndaki tarihçilerin buluşmasında, yıllar önce kabul gördü. Ne gösterilirse onu görmeye değil, bilinmeyeni araştırmaya çalışmalıyız. Tüm işi hayatını bu işe dayanlara bırakmak ve çekilip oturmak haksızlık. Herşeyi başkasına bırakamayız, bizim de işleyen bir aklımız mevcut.

Asagidaki haberde, yakında Hindistan'da bir astrofizik dergisinde bir arastirmadan soz ediliyor. Buna gore 2000 yilinda Hindistan'a bir meteorla baglantili olarak yagan yagmuru olusturan molekullerde yasam formlari varmis. ( Pan-spermia )

http://www.world-science.net/exclusives/060104_specksfrm1.htm
( Skepticism greets claim of possible alien microbes )

Birinin gönderdiği bir linki de paylaşmak istiyorum. Ne kadar doğru henüz bilinmiyor ama bu araştırmalara göre bir gezegen bulundu :
http://www.zetatalk.com/teams/tteam342.htm

Bu gezegenin varlığına inananlar, yine bu bulunan gezegenin 2 yıl sonra Amerika kıtasına düşerek veya çarparak (kendisinin veya parçasının), çok ciddi bir kıyıma sebep olacağına inanıyorlar. Bizler için sonun başlangıcının da bu şekilde başlayacağını söylüyorlar. Hollywood filmleri gerçek mi oluyor? Hatta bu felakette dünyanın kıtalarının düzeninin değişeceğini, İngiltere kıyılarının ve birçok yerin sulara gömüleceğini, Atlantis kıtasının tekrar yükseleceğini bile söyleyenler var. Elbette henüz kanıtlanmış birşey yok. Her ağızdan bir ses çıkıyor. Bu gezegen resimleri hakkında çeşitli dedikodular dolaşıyor her yerde. Fakat henüz resmi bir devlet sitesinden bir açıklama yapılmış değil. Ayrıca dezenformasyon olup olmadığını da bilinmiyor henüz... Sonun yaklaştığı kesin de, bu gezegen var mı, bu gezegen vasıtasıyla mı herşey başlar, işte onu bilmiyorum...

Yazan: Arzu Kaner ( Izinsiz kullanilamaz )

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Evet dünyanın sonuna ilişkin senaryolar gerek basının gerekse insanların daha çok ilgisini çekmeye başladığı konusuna haklısınız. Ağustos ayında gokyuzumuzde ikinci ay olarak gorunecek mars gezegeninin uydusunun dünyaya carpacagi da bir başka rivayet konusu. tevratta bahsi gecen alınları muhurlu kişilerden kastın alın şakrası açık kişiler olduğu söyleniyor. yani öte alemlerle baglantı kurabilecek seviyede ruhani yetenekleri gelişmiş kişiler bunlar. yüzüklerin efendisindeki elfler gibi belki :) butun medeniyetlerin takviminde 2012 nin gosteriliyor olması bir tesaduf degildir herhalde.. daha once varoldugu soylenen 4 tufanın gercekleşmesinden önce de dünyaya yakın bir kuyruklu yıldızın geçişinden bahsediliyor dolaysıyla çekim kuvvetinin artmasıyla yükselen sular neticesinde pek çok yer sular altında kalmış hatta bundan önceki tufanda sfenksinde sular altında kaldığı mısır araştırmacıları tarafından kanıtlanmış durumda. milenium a girdiğimizde manevi değerlerin ön plana çıkacağı bir çağa başladığımız söyleniyordu zaten hatırlarsanız.. Ellerinize sağlık güzel bir blogunuz var takip edip diğer yazılarınızı da en kısa zamanda okuyacagım. sevgiler

Arzu dedi ki...

Sevgili fasulye, super tespit ! :-) Ben de Yuzuklerin Efendisi'ni ilk seyrettigimde direkt olarak Elf'lerin 6. irkin temsilcileri olduklarini ve 144.000 ile alakali olabileceklerini dusunmustum.

Cok tesekkur ederim, sevgiler.

Adsız dedi ki...

Aslında tarihçilere bakmaya gerek yok! Amerikan Sinemasına bakınca; "La dünyanın sonu geliyor, bak bunlar onun için şimdiden prova yapıyorlar" diyebiliriz(mi?)

Arzu dedi ki...

orumcekcim diyebiliriz, onlarda hubble var ne de olsa :-)